Trejon får investeringsstöd för att förbättra sin hållbarhet

Trejon har tilldelats ett investeringsstöd för att ytterligare stärka sina hållbarhetsinitiativ.

Enligt Trejon har de senaste åren varit framgångsrika, tack vare en ökad försäljning och fokus på utvalda produktgrupper samt utvecklingen av egna varumärken. Investeringen i hållbarhet förväntas bidra ytterligare till framgången och stärka Trejons position som en ansvarsfull och hållbar aktör inom branschen.

Investeringsstödet delas ut av Region Västerbotten som ser Trejons arbete för att göra sina produkter mer hållbara, som en viktig drivkraft för hållbar tillväxt i regionen. Målet är att förbättra miljö- och hållbarhetsprestanda genom hela Trejons värdekedja och för att nå dit kommer företaget samarbeta med Esam hållbarhetskonsulter.

– Hållbart företagande är viktigt för Trejon. Vi ser stor potential i att skapa en ännu mer hållbar värdekedja och anser att detta är strategiskt viktigt för vårt samarbete med leverantörer och återförsäljare både i Sverige och internationellt. Därför väljer vi att investera i samarbetet med Esam, som kommer att fortsätta stödja oss i detta viktiga arbete, säger Anna Johansson, ansvarig för kvalitets och miljöfrågor hos Trejon, i ett pressmeddelande.

Hjälp med prioritering och kommunikation

Trejon kommer framför allt satsa på att systematiskt utveckla hållbarhetsarbetet och driva affärerna i en mer hållbar riktning. Med mer kunskap om miljö- och hållbarhetspåverkan inom företagets värdekedja ska man sedan identifiera och prioritera områden för den framtida utvecklingen. Vilket i sin tur kommer förstärka företagets kommunikation kring hållbarhetsfrågor.

–  Vi på Esam ser fram emot att fortsätta vara med och förstärka Trejons hållbara vision, säger Maria Blechingberg, konsult och delägare på Esam.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 19 mars 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste