Terri expanderar till Norge

Skogsmaskintillverkaren Terri startar ett norskt bolag för att kunna erbjuda försäljning och service på plats i Norge. 

Terri var marknadsledande i sitt segment av skogsmaskiner under 2023. Terri 3 började säljas 2021 och har en avgörande del i bolagets framgång. Foto: Pär Andersson

Terri, med säte i småländska Älmhult, har expanderat snabbt de senaste åren och hade 2023 en marknadsandel på 55,9 procent i sitt segment av skogsmaskiner. Hittills har omkring tio procent av Terrimaskinerna sålts på export, främst till Baltikum och längre söderut i Europa. Försäljningen till Norge har varit ”väldigt blygsam fram till nu”, som marknadsansvarig Arne Isaksson uttrycker det. 

Efterfrågan finns

Nu har Terri startat ett eget AS med Tor Idar Paulsen som daglig ledare (motsvarande vd) som ska utgå från Aurskog, några mil öster om Oslo.

− Vi märker ett intresse för den här typen av maskiner från andra sidan riksgränsen och får jättemycket förfrågningar från norska kunder. De följer oss på sociala medier, besöker oss på mässor och visningar och så vidare. Sedan är det ju så att som norrman köper du helst av ett norskt bolag, precis som vi svenskar hellre handlar av ett svenskt bolag. De flesta vill att det ska finnas en lokal finansieringslösning och en lokal servicelämnare, säger Arne Isaksson till Skogsaktuellt.

Arne Isaksson, sälj- och marknadsansvarig på Terri, har sett en stor efterfrågan på Terrimaskiner i Norge. Att Terri Norge AS nu är på plats hoppas han ska leda till fler affärer på andra sidan gränsen. Bild från Terris nya fabrikslokaler i Älmhult Foto: Pär Andersson

Vill växa i Norge

Servicemässigt i Norge samarbetar Terri med tredjepartsserviceverkstäder och Arne Isaksson tror att antalet sådana samarbeten kommer att öka. Han räknar också med fler nyanställningar framöver. Tor Idar Paulsen, med över tio års erfarenhet av B2B-försäljning och teknisk support av tunga fordon, är redan igång med sitt nya uppdrag och Terri tror och hoppas på konkreta resultat av Norgesatsningen redan under 2024. Några uttalade försäljningsmål vill dock Arne Isaksson inte avslöja.

− Det är våra egna tal. Det viktiga är att vi gör ett fotavtryck och visar att vi är på plats, så kommer försäljningen som en naturlig följd av det, säger han.

Pär Andersson
Pär Andersson
Tel: 073-925 05 41
E-post: par@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 18 mars 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste