Rapport från STIHL: Sju av tio föredrar mix av batteri och bensin

STIHL:s branschrapport Nordic Outdoor Industry Report 2024 visar att 69 procent av de tillfrågade föredrar en kombination av batteri- och bensindrivna maskiner. 

I STIHL:s egna enkätundersökning har 69 procent av de tillfrågade svarat att de föredrar en kombination av batteri- och bensindrivna maskiner för exempelvis skogs- och parkarbete. Foto: STIHL

Denna första upplaga av rapporten har fokuserat på omställningen av energikällor för maskiner. Undersökningen som ligger till grund för rapporten har STIHL tagit fram i samarbete med analys- och forskningsföretaget Novus.

I undersökningen svarade 780 yrkesverksamma inom skog, park- och fastighetsförvaltning och landskapsskötsel på frågor om maskiner och energikällor. Branschaktiva i Sverige, Norge, Danmark och Finland deltog.

69 procent svarade att de föredrar en kombination av batteri- och bensindrivna maskiner och 46 procent svarade att de idag använder de båda energikällorna lika mycket.

− Trenden visar på en omställning till mer hållbara maskinval och arbetsmetoder i branschen som vi både välkomnar och är redo att möta upp, säger Kjell Svensson, vd för STIHL i Norden.  

På påståendet att förmågan hos en batteridriven maskin räcker till hela arbetsdagen svarade 34 procent att de inte håller med. 43 procent höll med om påståendet. 

Endast 28 procent höll med om att drifttiden för en batteridriven maskin motsvarar den för en bensindriven maskin. 

Hela rapporten hittar du här.

Pär Andersson
Pär Andersson
Tel: 073-925 05 41
E-post: par@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 19 februari 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste