Vinst för jämställdheten vid rekordstor kongress i Stockholm

I sommar anordnas världens största skogskongress, IUFRO World Congress, i Stockholm. Bland hittills registrerade delegater är 45 procent kvinnor och bland de under 40 år är kvinnorna i majoritet. En stor framgång, menar arrangörerna. 

Vid IUFRO World Congress, världens största skogskongress, som i år arrangeras i Stockholm är kvinnliga delegater i majoritet när det gäller de under 40 år. Foto/grafik: Pär Andersson

Sommarens IUFRO World Congress kommer att slå rekord när det gäller antalet föranmälda delegater. Hittills är 3600 delegater registrerade. Man kan även presentera fina siffror när det gäller jämlikhet och global representation. 

− Vi är mycket nöjda med det utmärka jämställdhetsresultat som kongressregistreringssiffrorna har visat hittills, särskilt med den höga andelen kvinnor, ungdomar och delegater från södra halvklotet. En mer inkluderande och mångsidig kongress kommer att väcka mer innovativa och framåtblickande dialoger, säger Fredrik Ingemarson, ordförande för organisationskommittén, i ett pressmeddelande.

IUFRO (International Union of Forest Research Organisations) lyfter även att överrepresentationen av västländer och länder från norra halvklotet äntligen är bruten. 

Bland de 107 länder som registrerat sig är hela två tredjedelar från södra halvklotet. 

− IUFRO:s världskongress i Stockholm kommer att bli ytterligare en milstolpe i våra ansträngningar att förbättra jämställdheten mellan könen och representation av forskare i alla åldrar från många delar av världen, säger John Parrotta, IUFRO:s president.

Kongressen äger rum i Stockholm den 23-29 juni 2024. 

IUFRO är en internationellt obunden organisation för forskare och intressenter inom skog, klimat och miljö och samlar 15 000 forskare i 123 länder. 

Pär Andersson
Pär Andersson
Tel: 073-925 05 41
E-post: par@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 15 februari 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste