Husqvarna lanserar ny batteridriven motorsåg

Husqvarnas nya batteridrivna motorsåg 435i passar enligt tillverkaren för regelbunden men något lättare användning – Det här är den perfekta ”all-round”-motorsågen, säger Peter Bergholm, produktchef på Husqvarna.

Batteritiden på nya Husqvarna 435i förlängs genom att motorsågen stängs av automatiskt när den inte har använts på 180 sekunder. Säljstart för 435i är under vecka 8 2024. Foto: Husqvarna

Nya 435i ersätter den tidigare modellen 340i som Husqvarnas förstaval när det gäller en batteridriven och mångsidig motorsåg. Fördelar som tillverkaren lyfter fram är effektivt vridmoment, hög kedjehastighet och vattentät elektronik. Modellen motsvarar en 35 cc motorsåg.

Husqvarna menar att den nya batteridrivna motorsågen passar bra till att fälla mindre träd, röja, beskära eller hugga ved. Foto: Husqvarna

− Den kan användas för allt från att beskära träd till att röja. Den fungerar som allra bäst för träd upp till 20 centimeter i diameter. Den låga vikten och smarta designen förbättrar dessutom ergonomin när man arbetar med tidskrävande och svåra projekt, säger Peter Bergholm, produktchef, i ett pressmeddelande.

Användning i alla väder

Klassificeringen i IPX4-systemet garanterar att motorsågen kan användas året runt i alla väderförhållanden. Husqvarna har placerat batteriet horisontellt genom sågkroppen, vilket ska minska risken för att smuts och vatten tränger in i batterifacket. 

Den enligt Husqvarna användarvänliga knappsatsen gör att användaren kan optimera och justera prestandan, se aktuell batterinivå och slå av och på motorsågen. Foto: Husqvarna

Batteriet på 36 volt ingår i Husqvarnas BLi-X-system vilket innebär att batteriet även kan användas i andra 36 volts-verktyg från Husqvarna. Motorsågen har ett savE-läge som när det aktiveras sänker varvtalet, vilket maximerar användningstiden och bevarar batteriets livslängd. 

Husqvarna 435i levereras med 14 tums skärutrustning. Säljstart är under vecka åtta 2024 och rekommenderat pris utan batteri och laddare är 5490 kr inklusive moms. 

Fakta: Husqvarna 435i

Effekt: 2,0 kW

Vikt: 2,8 kg

Borstlös motor: Ja

Kedja: SP21G

Kedjehastighet: 21 m/s

Svärdslängd: 14”

IPX4: Ja

Digitalt användargränssnitt: Ja

Eco-läge: Ja

Automatisk avstängning (180 s): Ja

Säljstart: Vecka 8 2024

Rekommenderat pris: 5490 kr (inkl moms)

Källa: Husqvarna

Pär Andersson
Pär Andersson
Tel: 073-925 05 41
E-post: par@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 12 februari 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste