Södra Wood varslar 61 anställda

Sågverken i Åtvidaberg och Ramkvilla utanför Vetlanda stängs under 2024. Vid anläggningen i Klevshult läggs sågverksdelen ner och även delar av enheten i Torsås stängs. Totalt varslas 61 anställda om uppsägning.  

Södra Wood vill uppnå stordriftsfördelar genom att flytta produktionsvolym till större enheter. Foto: Malin Arnesson, Södra

− Vi verkar i en konkurrensutsatt bransch där det är viktigt att hålla blicken framåt och jobba med ständiga förbättringar. Det här beslutet handlar om att stärka vår position och bygga en långsiktigt än mer konkurrenskraftig verksamhet där Södra Woods kunderbjudande är minst lika attraktivt framåt som det är idag. Det är alltid tungt när en förändring påverkar medarbetare och vi kommer under processen att erbjuda bästa möjliga stöd till de som berörs, säger Marcus Åsgärde, affärsområdeschef Södra Wood.

Marcus Åsgärde, affärsområdeschef Södra Wood, säger att det alltid är tungt när en förändring påverkar medarbetare. Foto: Martin Olofsson, Södra

I ett pressmeddelande skriver Södra Wood att stora omvärldsförändringar de senaste åren har påverkat marknaden för träråvara samtidigt som efterfrågan på sågade trävaror har mattats av. 

I Klevshult, där sågverksdelen läggs ner, ska förädlingsenheten vidareutvecklas mot hyvling. Idag är omkring 50 personer anställda vid anläggningen i Klevshult och av dem berörs 28 personer av varslet. 

Det som återstår av enheten i Torsås efter nedläggningen läggs ut till försäljning.

Pär Andersson
Pär Andersson
Tel: 073-925 05 41
E-post: par@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 01 februari 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste