Pengar att söka för kompetensutveckling

Skogsstyrelsen lyser ut 15 miljoner kronor för kompetensutveckling om skogsbruk i ett förändrat klimat. Företag, myndigheter och andra organisationer kan ansöka. Sista ansökningsdag är den 8 april 2024.

Stödet är till för företag, myndigheter och andra organisationer som vill anordna kurser och rådgivningar för andra, exempelvis skogsägare. Pengarna kan inte gå till utbildning av egen personal. Foto: Mostphotos

Syftet med kompetensutvecklingen ska enligt kriterierna vara att höja kunskapen om hur effekterna av ett förändrat klimat kan förebyggas genom ståndortsanpassning, stormsäkring och ökad variation inom skogsbruket. 

− Det kan även inkludera kunskap om anpassningsåtgärder för att motverka det förändrade klimatets negativa effekter på natur- och kulturvärden samt för att underlätta renskötselns klimatanpassning, säger Carina Berggren, stödansvarig på Skogsstyrelsen.

Enligt myndigheten är intresset för stödet bland skogens aktörer stort och tillgängliga medel kommer inte att räcka till alla.

− Höstens utlysning av 20 miljoner kronor för kompetensutveckling inom Variationsrikt skogsbruk och hänsyn resulterade i 29 ansökningar om sammanlagt drygt 81 miljoner kronor, säger Carina Berggren.

Det går inte att få stöd för att kompetensutveckla egen personal.

− Alla aktörer som är intresserade av att söka pengarna är välkomna att delta på våra digitala informationsmöten i januari och ställa frågor. Det går också bra att kontakta mig direkt, säger Carina Berggren.

Senare i år kommer Skogsstyrelsen att lysa ut ytterligare tolv miljoner kronor för kompetensutveckling, den gången till aktörer som ökar kunskapen om natur- och kulturvårdande skötsel och grön infrastruktur. Datum för utlysningen är ännu inte bestämt.

Pär Andersson
Pär Andersson
Tel: 073-925 05 41
E-post: par@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 24 januari 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste