Utbildningen Säkert skogsarbete är uppdaterad

Den kostnadsfria webbutbildningen Säkert skogsarbete har breddats innehållsmässigt och finns nu även på flera språk.

− Tillsammans med de checklistor och den bilderbok vi tagit fram tidigare, ger webbutbildningen väldigt bra förutsättningar för företagen att jobba effektivt med sin arbetsmiljö, säger Lisa Rönnbäck, projektledare på Prevent. Foto: Houdini

Utbildningen, som har funnits sedan 2015, har tagits fram av Gröna arbetsgivare, GS-facket och Prevent. Den är kostnadsfri, tar 60-70 minuter att genomföra och finns numera på svenska, engelska, polska och rumänska. Syftet är att ge kunskap om vilka risker som följer med skogsarbete och hur man kan förebygga dem. Målgruppen är chefer, skyddsombud och övriga medarbetare. 

− Jag tycker att utbildningen är heltäckande. Den nya versionen är ännu bredare men samtidigt branschspecifik. Eftersom den är digital når vi fler företag i branschen än vad vi skulle gjort annars, säger Camilla Backlund, arbetsmiljöexpert på Gröna arbetsgivare. 

Att utbildningen nu släpps på flera språk har varit efterfrågat, både från arbetsgivare och fackförbund.

− Jag använder ofta bilderboken vi tagit fram när jag är ute och träffar utländska skogsarbetare. Webbutbildningen på flera språk är därför ett välbehövligt tillskott, säger det regionala skyddsombudet Lars-Olov Eriksson, GS-fackets representant i projektet.

Utbildningen hittar du på www.prevent.se/utbildningar-produkter/webbutbildningar.

Pär Andersson
Pär Andersson
Tel: 073-925 05 41
E-post: par@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 15 januari 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste