Ursula von der Leyen kommer till Stockholm för att prata skog

EU-kommissionens ordförande, Ursula von der Leyen, besöker Stockholm i nästa vecka för att diskutera skogsfrågor med de svenska och finska regeringarna. Det skriver North Sweden European Office på sin hemsida.

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen besöker Stockholm på fredag i nästa vecka för att diskutera skogsfrågor med de svenska och finska regeringarna. Foto: Denis Lomme

I ett brev från Sveriges statsminister Ulf Kristersson och Finlands statsminister Petteri Orpo till EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen skickat i oktober 2023, betonade regeringscheferna skogarnas och skogsindustrins betydelse för Europa och det europeiska klimatarbetet. Statsministrarna lyfte bland annat att skogarnas viktiga och övergripande roll bäst tryggas genom nationellt kunnande och nationella åtgärder.

De betonade också att skogsindustrin som en del av bioekonomin är en viktig del av EU:s politik för en grön omställning. Dessutom påminde de om vikten av att bedöma konsekvenserna av flera nya EU-lagstiftningar som rör energi, klimat och miljö. 

Kristersson och Orpo avslutade brevet med att bjuda in Ursula von der Leyen till Sverige eller Finland för att diskutera hur de båda länderna och EU tillsammans bäst använder skogarna och dess potential för att stärka EU:s ekonomi, konkurrenskraft och samtidigt gynnar den gröna omställningen.

North Sweden European Office uppger att von der Leyen har accepterat inbjudan. Enligt uppgift till Skogsaktuellt träffar Ursula von der Leyen representanter för de svenska och finska regeringarna i Stockholm fredagen den 19 januari.

Pär Andersson
Pär Andersson
Tel: 073-925 05 41
E-post: par@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 10 januari 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste