Tidigare Vidachef utsedd till hedersdoktor

Christer Johansson, före detta vd för Vida-gruppen, har utsetts till hedersdoktor av fakulteten för teknik vid Linnéuniversitetet i Växjö för sin insats inom den svenska skogs- och träbranschen.

Christer Johansson har rötter i småländska Vislanda och är numera bosatt i Halmstad. Han promoveras i Växjö i februari 2024. Foto: Linnéuniversitetet

Enligt motiveringen var Christer Johansson, 79, under sin tid som vd för Vida mån om att den svenska sågverksnäringen skulle ligga i framkant internationellt genom hög kompetens och kvalitet. Som forskare var han en passionerad förespråkare för att utveckla sågverkens produktionsekonomi och främja användningen av trä inom flervåningsbyggande. Han var också angelägen om att säkerställa att studenter fick en bred tvärvetenskaplig kunskap, enligt motiveringen som fortsätter:

”Han ville att studenter, som studerade till högskoleingenjörer inom träteknik, även skulle ha en gedigen förståelse för ekonomi, som kompletterade deras kunskap om sågverks- och virkestekniska frågor, med avstamp i skogsråvaran.”

− Nästa år, 2024, är det trettio år sedan våra första satsningar på forskning inom de skogliga och trätekniska områdena gjordes. Det känns mycket bra att lyfta fram en av dem som bidrog till både form och innehåll. Vi på fakulteten för teknik visar vår tacksamhet gentemot Christer Johansson genom att utse honom till hedersdoktor, säger professor Jesper Andersson, dekan vid Linnéuniversitetets fakultet för teknik.

Pär Andersson
Pär Andersson
Tel: 073-925 05 41
E-post: par@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 01 december 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste