Hon är ny Hållbarhetschef på Södra

Jessica Nordin lämnar sitt uppdrag som miljöchef på Södra Skog och blir ny Hållbarhetschef på Södra.

I sin nya roll som Hållbarhetschef kommer Jessica Nordin att ansvara för att leda och utveckla Södras hållbarhetsarbete. Foto: Södra

Fokus i hennes uppdrag kommer att vara att stärka arbetet och kunskapen kring biologisk mångfald, hållbart skogsbruk, klimatneutralitet och hållbar resursanvändning, skriver Södra i ett pressmeddelande. Jessica Nordin har arbetat som miljöchef på Södra Skog sedan 2021 och har tidigare även varit klimat- och markanvändningsstrateg på Sveaskog och sakkunnig i frågor som gällt skogens klimatnytta och hållbart skogsbruk. Dessutom har hon lett flera projekt som har syftat till att utveckla marknader för ekosystemtjänster. 

− Jag ser fram emot att jobba med den bredd det innebär att vara hållbarhetschef. Södra är en organisation som skapar stor samhällsnytta och som med grunden i familjeskogsbruket bidrar med lösningen till många av vår tids stora miljöutmaningar. Vi har satt ambitiösa och utmanande mål där jag vill bidra till att få ihop helheten inom Södra och realisera våra höga ambitioner, säger Jessica Nordin.

Pär Andersson
Pär Andersson
Tel: 073-925 05 41
E-post: par@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 14 november 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste