Emil Hansson tog ett historiskt VM-silver

22-årige Emil Hansson från Mora hamnade på en andraplats när VM i Timbersports avgjordes i Stuttgart. Hansson var yngst i startfältet och hans silver innebar att han blev bäst i Europa. 

Emil Hansson startade svagt med att hamna sist av de tolv tävlande i Underhand Chop. I Stock Saw (bilden) och Standing Block Chop kom han sexa, avancerade senare till finalrundan där han vann ett historiskt silver. Foto: STIHL Timbersports

Emil Hansson var fyra på Europarankingen när han klev in i tävlingen. Förra året gjorde han debut på VM, som då avgjordes i Göteborg. Silvermedaljen från årets VM är Nordens första pallplacering någonsin i ett individuellt världsmästerskap i Timbersports och även första gången en nordisk tävlande kvalificerar sig till finalrundan.

Heja Emil! Stödet från läktaren var stort för Emil Hansson från Mora. Foto: STIHL Timbersports

− Jag hittar inga ord, det här hade jag inte förväntat mig när jag vaknade idag. Jag är jättenöjd med en andraplats – det är helt sjukt att man bara är 22 år och står på pallen med ett silver, säger Emil Hansson i ett pressmeddelande.

− Jag hade en riktigt knackig början där jag nästan bara ville åka hem. Sen gjorde jag en okej Stock Saw och bra ifrån mig i både Single Buck och Springboard. Det känns jättebra att jag lyckades ordna upp det i slutet och ta en andraplats – jag är supernöjd, fortsätter den nyblivne VM-tvåan.

Favorittippade australiensaren Jamie Head stod pall för trycket och vann, Sveriges Emil Hansson tog silver och Danny Martin från Tyskland kom trea. Foto: STIHL Timbersports

Pär Andersson
Pär Andersson
Tel: 073-925 05 41
E-post: par@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 14 november 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste