Derome arrangerar skogsträffar för kvinnor

Derome vill involvera fler kvinnor i skogsbruket. Därför arrangeras två skogsträffar riktade till kvinnor i november.

Anna Eriksson och Liselotte Jonsson, virkesinköpare på Derome, vill öka intresset bland kvinnor för skog och skogsbruk och håller därför i två skogsträffar där kvinnor är målgruppen. Foto: Derome

Träffarna hålls i Svenljunga den 8 november och i Markaryd den 23 november. Syftet är att sprida kunskap, skapa nätverk och stärka intresset för skogsbruk bland kvinnor. Bakgrunden till initiativet är att sex gånger fler män än kvinnor är sysselsatta inom svenskt skogsbruk och endast 15 procent av branschens anställda chefer är kvinnor. Det skriver Derome i ett pressmeddelande och hänvisar till statistik från Skogsstyrelsen.

− Det finns så många kvinnor som är kunniga, engagerade och intresserade av skogen och skogsbruket. Vi skulle vilja skapa ett forum där vi kan mötas, knyta kontakter och dela kunskap. Vi hoppas att det här kan vara en start. Skogsbruket behöver växa och då behöver vi bli fler kvinnor, säger Liselotte Jonsson, virkesinköpare på Derome Skog.

Vill öka intresset för skogsbruk

Liselotte och kollegan Anna Eriksson, också virkesinköpare, kommer under skogsträffarna att berätta om vikten av att ha en skogsbruksplan, vad man ska tänka på gällande plantering, röjning och gallring, ge tips på hur viltskador undviks och hur skogsbruket kan bidra till att skapa biologisk mångfald. Arrangören riktar sig mot en bred målgrupp, man måste inte äga skog för att delta.

− Nej det är inte ett måste. Det viktiga är att det finns ett engagemang och intresse för skogen, och att man vill träffa likasinnade. Vi hoppas på att det blir en bra blandning av folk, säger Liselotte Jonsson.

Deromes skogsträffar för kvinnor

Svenljunga 8 november

Markaryd 23 november

Anmälan görs på derome.se senast den 5 november.

Pär Andersson
Pär Andersson
Tel: 073-925 05 41
E-post: par@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 02 november 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste