Premiär för Elmia Skogsevent sommaren 2024

Elmia Skogsevent är namnet på Elmias satsning på en ny mötesplats för skogsbranschen. Eventet ska arrangeras de år som Elmia Wood inte genomförs. Premiären blir den 4-5 juni 2024.

Premiär för Elmia Skogsevent blir den 4-5 juni 2024. Platsen är skogen i Bratteborg, söder om Jönköping, som är välkänd för rutinerade besökare till Elmias tidigare skogsmässor. Foto: Elmia

Konceptet går ut på att skogsbranschens aktörer själva bjuder in sina kunder, leverantörer, återförsäljare, medarbetare eller andra deltagare för att göra affärer, utbilda och nätverka. Elmia Skogsevent kommer att arrangeras i den klassiska ”Elmia-skogen” i Bratteborg söder om Jönköping. Deltagande företag och organisationer väljer om de vill anordna en sluten tillställning för sina inbjudna eller om deras aktiviteter är öppna för alla företagens gäster.

− Vi vet att många av våra kunder vill bjuda in till unika event, men att det kan vara svårt att ordna själv i större skala. Vi vill gärna serva skogsbranschen med den här möjligheten, där inbjudande företag kan erbjuda sina gäster en exklusiv upplevelse, berättar Agne Bengtsson, vd för Elmia AB, i ett pressmeddelande.

Komplement till Elmia Wood

Elmia Skogsevent ska arrangeras över två heldagar med maskinvisningar, utbildningar, demokörningar, konferenser, personalaktiviteter och med möjlighet till pressträffar. 

− Vi skräddarsyr innehållet åt de deltagande företagen och organisationerna, som på så sätt får möjlighet att forma dagarna i skogen efter vad de vill erbjuda. Vi hoppas givetvis på att Elmia Skogsevent ska bli årets självklara tillfälle för skogsbranschen att träffas och bjuda in till olika aktiviteter, säger Johannes Hansson, ansvarig för eventet.

− Satsningen Elmia Skogsevent blir ett komplement till Elmias skogsmässor och en naturlig mötesplats under åren mellan mässorna. Vi vill öka aktiviteterna för skogsbranschen och planerar därför attraktiva aktiviteter och mötesplatser de år vi inte genomför Elmia Wood. Elmia Skogsevent blir den första i en sådan satsning, säger Agne Bengtsson, vd för Elmia AB.

Pär Andersson
Pär Andersson
Tel: 073-925 05 41
E-post: par@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 01 november 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste