Succé i SM i Skog för Naturbruksgymnasiet Kalmar

Ett guld, två silver och ett brons. Det blev facit för Naturbruksgymnasiet Kalmar i årets SM i Skog. Succén innebär att skolan får skicka ett lag till EM i Skog till våren.

Fia Eliasson, Allan Lundin och Oskar Nilsson från Naturbruksgymnasiet Kalmar vann Skolklassen i SM i Skog som avgjordes i början av september. Foto: Hushållningssällskapet

Naturbruksgymnasiet Kalmar vann lagtävlingen för skolklasser i SM i Skog. I laget ingick eleverna Allan Lundin, Oskar Nilsson och Fia Eliasson. Allan Lundin tog dessutom silver och Oskar Nilsson brons i den individuella Skolklassen.

John Averhäll, skogslärare på Naturbruksgymnasiet Kalmar, är stolt över sina elevers framgångar vid SM i Skog. Foto: Hushållningssällskapet

− Det här är en riktigt bra kunskapsmätare av eleverna. Man måste ha breda kunskaper för att nå långt i tävlingen. Det är första gången i skolans historia som vi vinner lagtävlingen. Till våren får vi skicka ett lag till EM i Skog, säger skogslärare John Averhäll, som själv tog silver i den individuella SM-klassen, i ett pressmeddelande från Hushållningssällskapet.

Varje tävlingsklass inleder med ett teoriprov och består också av både teoretiska och praktiska moment i fält. Några av årets tävlingsmoment var virkesklassning, naturkännedom, skydd och säkerhet och maskin och motorsåg.

Fakta: SM i Skog

Tävlingen arrangeras årligen av Förbundet Skog och Ungdom.

Första upplagan arrangerades 1982 och syftet med tävlingen är att stimulera de som jobbar i skogen, öka kunskapen om skogsskötsel, fokusera på skog och skogsbruk samt att träffa likasinnade.

SM i Skog är uppdelat i två klasser, SM-klass och Skolklass. I år arrangerades SM i Skog på Stora Segerstads Naturbrukscentrum, mellan Värnamo och Gislaved.

Pär Andersson
Pär Andersson
Tel: 073-925 05 41
E-post: par@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 12 september 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Klimathoppet fälldes av granskningsnämnden, men av fel anledning

LEDARE Det finns en tilltagande vilja i miljörörelsen att jämställa koldioxid och metan från till exempel bioenergi, djur och mat med koldioxid och metan från utvinning och förbränning av fossila bränslen. Det är så dumt att man lätt kan bli stum av förundran och har svårt att ta det på allvar. Även i public service dyker sådana uttalanden upp ibland. Det är ytterst viktigt att vi inte låter de normaliseras.

Kommentera