20 miljoner kronor att söka för kompetensutveckling inom skog

Företag och organisationer kan nu ansöka om pengar för att höja kunskapen hos andra om variationsrikt skogsbruk och miljöhänsyn i skogen. Skogsstyrelsen lyser ut 20 miljoner kronor och sista ansökningsdag är 18 november 2023.

Målet med stödpengarna är att i förlängningen bidra till ökad variation och mångfald i de svenska skogarna, enligt Skogsstyrelsen. Foto: Björn Schubert

Syftet med kompetensutvecklingen ska vara att höja kunskapen om hur ett variationsrikt skogsbruk och hänsyn till natur, kultur och sociala värden vid skogsbruksåtgärder kan bidra till ett hållbart skogsbruk.

− Förbättrad kunskap om alternativa metoder och om hänsyn vid skogsskötsel bidrar till ökad variation och mångfald i skogarna, säger Carina Berggren, stödansvarig vid Skogsstyrelsen i ett pressmeddelande.

De som kan ansöka om stöd är företag, myndigheter och andra organisationer och pengarna ska gå till att anordna kurser och ge rådgivning till utomstående, till exempel skogsägare. Det går inte att söka stödet för att kompetensutveckla egen personal.

− Aktörer som är intresserade av att söka pengarna är välkomna att delta på våra digitala informationsmöten och ställa frågor. Det går också bra att kontakta mig direkt, säger Carina Berggren.

Om stödet

Stödet Kompetensutveckling för hållbart skogsbruk ingår i Sveriges strategiska plan för den gemensamma jordbrukspolitiken 2023-2027 och finansieras delvis av EU.

Pär Andersson
Pär Andersson
Tel: 073-925 05 41
E-post: par@skogsaktuellt.se

Artikeln publicerades måndag den 04 september 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste