Fortsatt prisökning på fjärrvärme under 2024

Höjda inköpspriser på återvunnet trä och skogsrester påverkar prisutvecklingen i fjärrvärmebranschen. Kraftringen höjer sitt fjärrvärmepris med åtta procent från 1 januari 2024.

Kraftringen planerar att bygga en ny toppmodern anläggning i Örtofta efter ett inriktningsbeslut från sina ägarkommuner. Slutgiltigt besked kommer under nästa år, hoppas Kraftringen. Foto: Kraftringen

Kraftringen ägs av de skånska kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma och har cirka 280 000 energikunder. Sedan 2018 har företaget en helt fossilbränslefri fjärrvärmeproduktion. Ökade kostnader för förnybar biomassa och höjda underhållskostnader ligger bakom den planerade prisökningen.

− Prishöjningar som nu sker i fjärrvärmebranschen är ingen överraskning. Samtidigt har vi förståelse för att våra kunder har det finansiellt allt tuffare och att det är viktigt att hålla fjärrvärmepriset så stabilt som det är möjligt. Aktuell prishöjning är fortsatt lägre än inflationen, säger Martin Gierow, produktchef Värme & Kyla hos Kraftringen Energi i ett pressmeddelande. 

Pär Andersson
Pär Andersson
Tel: 073-925 05 41
E-post: par@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 25 augusti 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste