Arevo anlitar ny vd

Niklas Åström kommer som vd från frontlastartillverkaren Ålö. I september kommer han axla rollen som ny vd för Arevo, företaget som utvecklar miljövänliga näringsprodukter för skogsplantor och andra växter.

Niklas tillträder som vd 1 september. Foto: Arevo

Arevo är ett bioteknikföretag som från början var en spinn-off från SLU i Umeå. Företaget har rötterna inom skogsnäringen och satsar nu på att etablera sina miljövänliga näringsprodukter internationellt och utveckla affärerna inom skog, trädgårdsodling och jordbruk.

– Arevo är ett företag med väldigt stor potential. Vi sitter på en helt unik teknologi som både är vetenskapligt underbyggd och gediget fälttestad. Nu ser jag fram emot att driva på utvecklingen av vårt erbjudande så att fler markägare, odlare och jordbrukare världen över kan förbättra sin tillväxt och minska sitt klimatavtryck med hjälp av Arevos produkter, säger Niklas Åström, ny vd för Arevo.

Att just Niklas får rollen som ny vd har inget med slumpen att göra. Han har varit styrelseledamot i Arevo sedan 2019 och är väl bekant med verksamheten.

– Niklas är en riktig drömvärvning. Han känner företaget, har den erfarenhet som behövs för att Arevo ska kunna gå från utvecklingsbolag till internationell etablering och delar också vår vision om att bidra till hållbar växtodling, säger Arevos ordförande, Martin Gunhaga.

Om Arevo:

Arevo bildades 2015 som en spin-off från SLU och bygger på banbrytande och prisbelönt forskning om hur växter kan ta upp organiskt kväve. Arevos arGrow-produkter hjälper träd och andra växter att bli bättre på att ta upp näring och vatten från marken genom att öka tillväxt av rötter och gynna mikrober i jorden, utan att läcka kväve till omgivande miljö. Arevo har rötterna i skogen där över 70 miljoner skogsplantor har planterats och över 500 miljoner har odlats i plantskolor med företagets arGrow-produkter.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 07 augusti 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste