Koppom Maskin presenterar sitt nya gripmärke

I september 2023 påbörjas lanseringen av Koppom Maskins nya gripmärke XL Grapple. Sammanlagt kommer en serie med åtta gripvarianter ut på marknaden.

– Lanseringen påbörjas i september 2023 och först ut i serien av gripar är XL Grapple Standard 028 som är en virkesgrip för gallring, säger Amund och Sofia, produktutvecklare på Koppom Maskin. Foto: Koppom Maskin

Koppom Maskins mål med det nya varumärket XL Grapple är att kunna erbjuda skogsentreprenören en grip av hög kvalitet till ett så lågt pris som möjligt. Gripserien är designad av Koppom Maskins egna utvecklare i tätt samarbete med en tillverkare i Sverige, och griparna kommer tillverkas av svenskt stål, skriver Koppom Maskin i ett pressmeddelande.

Gripserien kommer bestå av sammanlagt 8 gripar; fyra storlekar av virkesgripen XL Grapple Standard och lika många varianter av risgripen XL Grapple Energy. Foto: Koppom Maskin

Koppom Maskin marknadsför sina gripar som ”Prisvärda, med våra skogsentreprenörer i åtanke”.

– Vi tycker det är både kul och viktigt att gynna våra skogsentreprenörer när vi kan. Därför försöker vi alltid att jobba i så korta led som möjligt, från idé till slutprodukt. Det är på så vis vi kan sätta priser som är rimliga för fler aktörer, säger Amund Skoglund, produktutvecklare på Koppom Maskin tillsammans med sin kollega Sofia Dahlborg som fyller i:

– Det känns extra kul att vi också lyckats hitta en svensk tillverkare till våra gripar. Det har gjort produktutvecklingen effektiv och det kommer även att göra leveranstiderna snabba när griparna finns på marknaden.

Resterande sju gripar kommer lanseras i höst och under början av 2024. Foto: Koppom Maskin

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 03 augusti 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste