Vida höjer sitt timmerpris!

Trots ett mer utmanande marknadsläge för sågade trävaror står deras sågverksrörelse stark tack vare effektiva och välinvesterade sågverk och globala försäljningskanaler, menar Vida Skog.

– Prishöjningarna gäller för Götaland, säger Jörgen Henriksson. Foto: Vida

Vidas behov av timmer är oförändrat stort. Prisutvecklingen på skogsråvara har varit positiv under en lång period och Vida förstärker nu sitt erbjudande genom att höja sina prislistor. Vidas timmerprislistor på normaltimmer, gran och tall höjs med 140 kr/m3fub och prislistorna på kubb och klentimmer med 70 kr/m3fub från den 1 juni.

– Just nu ligger timmerpriserna på en väldigt hög nivå. Hur trävarumarknaden kommer att se ut framöver är svårt att bedöma och beror på en mängd olika faktorer, som det allmänna konjunkturläget och det globala säkerhetsläget. Den kraftiga räntehöjningen påverkar byggandet negativt och man uppskattar just nu en nergång på ca 50 % av bostadsbyggandet i Sverige i år jämfört med 2022. Hur konsumtionen kommer se ut i höst och vinter är svårt att förutsäga men det finns klara tecken att det blir ytterligare inbromsning, säger Jörgen Henriksson vd för Vida Skog, i ett pressmeddelande.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 02 juni 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste