Holmen investerar för starkare papper och ökad produktion

Holmen satsar 450 miljoner kronor på sin pappersmaskin vid Bravikens Pappersbruk för att stärka sin marknadsposition ytterligare inom bokpapper och öka produktionen av sitt förpackningspapper INNR.

Holmens affärsområden är Skog, Trävaror, Kartong, Papper och Energi. I dag är de 3 500 medarbetare på Holmen. Foto: Holmen 

– Under 2022 lanserade vi en ny pappersprodukt för wellpapp, Holmen INNR, som tagits emot väl av marknaden. Holmens pappersprodukter har ett lågt klimatavtryck och är lättare än traditionella alternativ vilket gör dem resurseffektiva utan att kompromissa med styrka, kvalitet eller helhetskänsla, säger Lars Lundin, Affärsområdeschef Papper, i ett pressmeddelande.

Ombyggnaden av PM52 vid Bravikens Pappersbruk breddar Holmens produktpalett för bokpapper samtidigt som de kan öka produktionen av fluting som används i mittskiktet i wellpapp. Ombyggnaden planeras till hösten 2024 och kostnaden väntas uppgå till 450 Miljoner kronor.

– Efter investeringen kommer vi kunna producera en flutingprodukt som klarar kvalitetskraven för påfrestande applikationer med mindre materialåtgång än de etablerade produkterna. Vi kommer även kunna erbjuda vårt bokpapper i högre ytvikter från Bravikens Pappersbruk, säger Tommy Wiksand, Chef Affärsutveckling Papper.  

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 04 maj 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste