STIHL förvärvar trädgårdsteknikbolaget Mogatec

Familjeföretaget STIHL blir majoritetsägare i det tyska trädgårdsteknikbolaget Mogatec. De båda bolagen har en lång tradition av nära samarbeten som nu kommer att stärkas ytterligare menar de båda.

– Tillskottet av Mogatecs medarbetare i STIHL-familjen är ett logiskt nästa steg i vårt nära partnerskap. Det syftar till att förstärka vårt internationella produktionsnätverk och banar väg för ytterligare tillväxt, säger Martin Schwarz, styrelseledamot för tillverkning och material, STIHL. Foto: Mogatec

– Vi är glada över att Mogatec officiellt är en del av STIHL familjen efter att ha arbetat tillsammans i nästan 30 år. Med Mogatecs specialkompetens ges möjlighet för STIHL att utöka utvecklings- och tillverkningskompetensen, särskilt inom batterisegmentet, säger Dr. Nikolas Stihl, ordförande för Advisory Board och Supervisory Board på STIHL, i ett pressmeddelande.

STIHL har förvärvat en majoritetsandel om 75,1 procent av bolaget och planerar att förvärva de återstående aktierna i etapper under de närmaste åren. Mogatec grundades 1992 och är specialiserade på modern trädgårdsteknik. De har sin bas i Drebach, Tyskland och sysselsätter cirka 430 medarbetare som tillverkar komponenter till transmissioner, kopplingsanordningar, skärsystem, samt elektriska och batteridrivna trädgårdsredskap. Mogatec omsatte cirka 100 miljoner euro under 2021.

– Att vi blir en del av STIHL är början på ett nytt kapitel i Mogatecs 30-åriga framgångshistoria. Att ha en ledande global aktör som STIHL vid vår sida ger ett långsiktigt uppsving för vår anläggning i Drebach, säger Tobias Wetzel, vd för Mogatec.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 03 maj 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste