Stihl lanserar små och lätta batterisågar för trädgårdsbruk

De nya batterimotorsågarna MSA 60 C-B och MSA 70 C-B är anpassade för privatkonsumenter som vill fälla och kvista mindre träd, såga ner buskar eller kapa ved.

STIHL MSA 60 C-B och MSA 70 C-B lanseras under våren 2023 hos STIHL återförsäljare och kan köpas i set med batteri och laddare eller som motorenhet. För maximal prestanda och drifttid rekommenderas batteriet AK 20 respektive AK 30. Foto: Stihl

– Nya MSA 60 C-B och MSA 70 C-B är perfekta för den vardagliga trädgårdsskötseln. Motorsågarna har låg vikt och är enkla att manövrera, samtidigt som de är tysta vilket är behagligt för både användaren och miljön omkring, säger Mats Gustafsson, produktchef på STIHL Norden, i ett pressmeddelande.

MSA 70 C-B är kraftfullast av de två modellerna, med en maxeffekt på 1.1 kW mot 0.85 kW hos MSA 60 C-B. Båda motorsågarna är utrustade med gasspärr och steglös hastighet för ett mer kontrollerat arbete. Transparent oljetank gör det enkelt för användaren att se när sågkedjeoljan behöver fyllas på. En bra tumregel är att kontrollera oljenivå och kedjespänning samtidigt som man laddar batteriet, menar Stihl.

– Kedjan på våra nya batterimotorsågar är optimerad efter motoreffekt och har lägre kasttendens tack vare extra ryttare. Dessutom kan kedjan spännas utan verktyg, säger Mats.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 21 mars 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste