2022 - Terri toppar fem till sju-tonsklasssen

Tillverkaren som sålt flest maskiner inom storlekssegmentet fem till sju ton är Terri med sina 17 sålda skotare/kombimaskiner. Detta är nästan en fördubbling jämfört med året innan då man sålde nio.

Av totalt 39 registrerade maskiner under 2022 kommer 38 från svenska företag och en från Tjeckien. Foto: Terri

– Det är givetvis väldigt glädjande. Att vi toppar statistiken är ett kvitto på att vi tillverkar bra skogsmaskiner, säger Arne Isaksson, sälj- och marknadsansvarig på Terri, i ett pressmeddelande.

På listan över fem till sju tons maskiner ligger Terri först med sina 17 maskiner med modellbeteckning Terri 3 och Terri 34, vilket motsvarar 43,6 procent i marknadsandelar.

Malwa och Vimek

Efter Terri finns Malwa med sin 560F och 560C som sålts i elva exemplar under 2022, vilket motsvarar 28,2 i marknadsandelar.

Vimek kommer tätt efter Malwa med sina tio sålda maskiner. De sålde sex exemplar av den nya skotaren 870 NG och fyra exemplar av Vimek 610, vilket motsvarar 25,6 procent i marknadsandelar.

Sist hittar vi en ensam maskin från tjeckiska Novotny med modellbeteckning L5520. Den tar 2,6 procent i marknadsandelar.

Populärt med svenskt

Genom statistiken från Transportstyrelsen som Skogsforum sammanställt kan man se att svensktillverkade maskiner står högt i kurs. Av totalt 39 registrerade maskiner under 2022 kommer 38 från svenska företag och en från Tjeckien.

– Det är förkrossande siffror, men när det kommer till mindre skogsmaskiner är Sverige världsledande. Vi har stor massaindustri i landet som är dimensionerad för att ta hand om gallringsträd. Det gör att Sverige har positionerat sig väl på området, säger Torbjörn Johnsen på Skogsforum.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 21 mars 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste