Auktionssidan Blinto tar in 121 miljoner från Verdane

Med sin erfarenhet av att skala digitala auktionsplattformar, ska Verdane stötta Blinto att utveckla sina digitala erbjudanden och att expandera ut i Europa.

Blinto tjänar en provision för varje försäljning som görs på plattformen, vilket är en lönsamhetsfaktor för företaget. Foto: Blinto

Blintos auktionsplattform har under de senaste två åren vunnit budgivarnas förtroende och vuxit med CAGR på +40 %. Detta genom omfattande tekniska specifikationer, detaljerade bilder och videofilmer som visar föremålets skick som ger köparen möjlighet att fatta välgrundade beslut. Blintos auktionsplattform gör det enkelt för köpare och säljare. Livslängden för maskinerna som annonseras förlängs ofta och förs på så sätt in i den cirkulära ekonomin.

– Tillverkningen av tunga maskiner släpper ut stora mängder koldioxid och utvinner råvaror från marken. Blinto erbjuder ett hållbart alternativ, och dess imponerande tillväxt och återkommande kunder är ett bevis på styrkan i deras erbjudande. Vi ser fram emot att samarbeta med Richard och hans team för att bygga vidare på Blintos starka position och bli marknadsledande i Europa”, säger Max Carlsen, investeringsansvarig på Verdane i ett pressmeddelande.

Verdane som nu valt att investera i Blinto, är ett europeiskt riskkapitalbolag som fokuserar på digitalisering och grön omställning. Och ambitionen är att de ska hjälpa Blinto att förbättra sitt erbjudande, förstärka sina produkt- och dataresurser, stärka sin mäklarsäljstyrka och expandera i Europa.

– Det finns ett stort behov av en digital lösning som gör det enkelt för köpare och säljare av tunga maskiner att få kontakt, och vi är stolta över vår förmåga att leverera just det. Verdanes meriter inom e-handel och skalning av digitala företag, och dess interna expertis kommer att visa sig vara ovärderliga när vi inleder nästa steg i vår tillväxtresa, säger Richard Nilsson, vd på Blinto.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 20 mars 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Björken, vilken multikonstnär!

Krönika: In i det sista tänkte jag att det här får bli en krönika om det stundande EU-valet och skogens roll. Men sen åkte jag söderut och mötte vårens spirande grönska vilket för en stund upplöste politikens virrvarr ur sinnet. Särskilt närvarande var björken – i form av höga pollenhalter och alla små musöronen som kommit att klä, de tidigare nakna grenverken. Och jag kände att det skulle vara på sin plats för mig, som skogsvetarstudent i björkarnas stad, att tillägna Sveriges vanligaste och kanske alldagligaste (?) lövträd en krönika. För även om få anser att björken är kungen i djungeln, så är den ständigt aktuell och inte minst inom skogsbruket där den är på frammarsch.

 

Kommentera