Norra Skog investerar i Östavall på stor virkesterminal

Investeringen som uppgår till 57 miljoner kommer bidra till att trygga försörjningen till skogsägarföreningens fiber- och sågverksindustrier.

Målsättningen är att anläggningen i Östavall ska vara i drift andra halvan av 2024. Foto: Olle Melkerhed

Norra Skog har valt att strategiskt och långsiktigt investera i en ny virkesterminal vid det tidigare sågområdet i Östavall. 

– Inledningsvis kommer två till tre personer arbeta på anläggningen och framåt något fler. På området kommer det skapas möjligheter för hantering och lagring av biobränslen men framför allt rundvirke, säger Henrik Jönsson, industrichef för Norra Skog, i ett pressmeddelande.

– På terminalen kommer framförallt timmer och massaved att hanteras, säger Henrik Jönsson.

När terminalen är färdig ska fulla tågset på dryga 600 meter kunna lastas och lossas. Anläggningen kommer använda sig av både fjärrstyrd kameramätning och fysisk inmätning av personal på plats. Uppåt 300 000 kubikmeter m3fub räknar Norra Skog med kommer transporteras från virkesterminalen per år.

– Östavalls virkesterminal är viktig för oss eftersom den ligger i ett geografiskt strategiskt område för vår verksamhet och investeringen går även i linje med vårt hållbarhetsarbete där vi ständigt arbetar för att lägga virke på räls i stället för att använda långa transporter via dåligt underhållna norrländska vägar, förklarar Henrik Jönsson.  

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 07 mars 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste