FTG MOWI utökar sitt kransortiment med två bjässar

Kranarna som heter P81T och P81DT visades upp på Elmia Wood i somras och nu finns de alltså tillgängliga för försäljning. En person som har fått testa kranen ett halvår under verkliga förhållanden är Henrik Hultstrand från Nössemark.

 

Henriks ekipage är en skogsutrustad Valtra M130 tillsammans med FTG MOWI:s vagn 1450WD och den nya kranen P81DT. Foto: FTG MOWI


– Jag tycker verkligen att FTG MOWI har lyckats bygga en riktigt bra kran. Kranen P81DT har en grym räckvidd på 9,4 meter som jag blivit bortskämd med. FTG MOWI:s rörelseschema på denna kran är väldigt behagligt eftersom de behållit den parallellförda kranens uppbyggnad men adderat ett teleskop med dubbelutskjut. Kranen blir snabb genom parallellföringen, den når långt och lyfter även mycket högt vilket är extra trevligt vid riskörning, säger Henrik Hultstrand.

FTG MOWI:s tanke med utvecklingen av de båda tungviktskranarna är det som Henrik var inne på lite. De har kombinerat fördelarna som deras parallellförda kranar har med fördelarna som en traditionell vikarmskran har. Genom denna kombination menar FTG MOWI att kranens rörelsemönster blir både större och flexiblare.

Den lilla röda cylindern uppe till vänster är det som gör att man kan placera kranen med ”knät” på kärrans botten.

Nytt parkeringsläge

En annan ny lösning som Henrik uppskattar med kranen är det nya parkeringsläget som kranen har när kärran är tom.

–  Kranen har fått en extra cylinder som ger den ett nytt parkeringsläge. Tidigare har man inte kunnat lägga ner kranens ”knä” på vagnens botten men genom den nya cylindern på kranen så kan nu ”knät” placeras där jag vill ha det, på vagnens botten. Detta ger vagnen en lägre tyngdpunkt, vilket gör den stabilare när man kör utan lass i terräng, säger Henrik.

Jobbar du bara i skogen med traktor och vagn?

– Nej det gör jag inte. Jag jobbar till vardags på sågverket i Nössemark och kör min Valtra M130 med timmervagn vid sidan av. Jag brukar säga att jag kompletterar skotarna som kör i närheten av där jag bor. Traktorn är mer skonsam mot vägar, och transporterar sig ofta lättare och billigare mellan fastigheter i närområdet, den är även smidig att plocka några enstaka vindfällen med här och där. Det finns faktiskt en hel del jobb för mig att göra med traktor och vagn, vilket är kul. Det kanske är därför jag fick frågan om att testköra den nya kranen, skrattar Henrik.

Kommer du gå tillbaka till din vanliga skogsvagn nu eller ska du köpa loss FTG MOWI vagnen med kranen?

– Just nu klarar jag mig med min vanliga vagn och har inga planer på att byta upp mig även om vagnen som jag fått testa varit grym. Det jag kommer sakna mest är räckvidden och rörelsemönstret på P81DT kranen, avslutar Henrik.

 

  • Mowi P81T/DT är avsedd för Mowi-skogsvagnarna 1450 och 1450WD. Kranen säljs även till traktormontage och till OEM-kunder för montering på skogsmaskiner.
  • P81T med enkelteleskop har en räckvidd på 8 meter, lyfter 740 kilo på max räckvidd och hela 1 700 kilo på 4 meter. Svängkraften i vridmotorn är 21 kNm.
  • P81DT med dubbelteleskop har en räckvidd på 9,4 meter och lyfter 540 kilo på max räckvidd och 1 500 kilo på 4 meter. 
  • Svängkraften i vridmotorn är 21 kNm.
  • Kranarna kommer även att erbjudas med kranspetsstyrning som tillval, för ännu snabbare, enklare och mer exakt krankörning. Läs mer om kranspetsstyrningen X-ACT på FTGs hemsida.

 

– Jag kör mest lite olika ströjobb, vindfällen och ris men skotar även gallringar och mindre slutavverkningar ibland, säger Henrik Hultstrand.

 

Att kunna placera kranen med ”knät” på kärrans botten när den är tom ger kärran en lägre tyngdpunkt och mer stabilitet. 

 

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 03 mars 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste