Södra utreder nytt storskaligt sågverk

Södra har beslutat att utreda förutsättningarna för ett nytt storskaligt sågverk i Kinda i Östergötland. Ett förprojekt ska genomföras och kommer ligga till grund för framtida investeringsbeslut.

Södra Wood Kinda är ett av Södras åtta sågverk och enheten är strategiskt belägen för att bidra till såväl virkesavsättningen i området som Södras kunderbjudande. Foto: Södra

Södra menar att en nyckel i deras koncernstrategi är en framtidsanpassad industristruktur som kontinuerligt skapar ett ledande erbjudande till kunder och konsumenter. I detta arbete spelar föreningens sågverk en central roll och därför har Södra nu beslutat att inleda ett förprojekt som utreder förutsättningarna för att bygga ett nytt storskaligt sågverk.

Förprojektet kommer inledas under våren och ska utreda möjligheterna att ersätta Södras nuvarande sågverk i Kinda i Östergötlands län. Den nya anläggningen som utreds skulle vara byggd på den senaste tekniken för branschen och innebära ett teknikkliv som gynnar både arbetsmiljö och produktivitet, menar Södra.

– Vår industristruktur har skapat dagens starka position och är nyckeln i Södras utveckling framåt. En utvecklad sågverksstruktur stärker föreningen, vår förmåga att skapa mer värde från medlemmarnas skogsråvara och bidra ytterligare i klimatomställningen. Detta förprojekt vid Södra Wood Kinda ska utreda möjligheterna att ta detta arbete vidare och vi hoppas kunna bidra med mer förädlad skogsråvara i en ännu effektivare industri, säger Peter Jhaveri, affärsområdeschef för Södra Wood.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 23 februari 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste