Skogshögskolans studentkår i Umeå skall rustas upp

I 40 år har medlemmarna i Skogshögskolans studentkår funnit glädje och gemenskap i den blåa träbyggnaden på Barrskogsgränd 10. Under åren i Umeå̊ har närmare 2000 SLU-studenter sprungit in och ut genom kårhusets dörrar. Kanske även du?

40 generationer av Jägmästare och andra skogligt utbildade har spenderat tid i kårhuset och skapat goda minnen. Foto: Kristina Häggström

Vid de populära torsdagspubarna återfinns såväl Jägmästarstudenter, Skogsvetarstudenter samt besökare från de flesta program vid Umeå Universitet. Torsdagspubarna är ett veckovis återkommande evenemang som lockar två- till fyrahundra besökare per vecka. Utöver torsdagspubar arrangeras interna och externa sittningar nästintill varje helg.

Det mångåriga nyttjandet av Kårhuset har satt sina spår och lett till ett stort slitage, därför är en renoveringsplan nu påbörjad. En insamling är startad med målet att nå en miljon kronor där pengarna ska gå till att bevara Kårhuset åt framtida Jägmästare och Skogsvetare.

Eftersom kårhuset fyller 40 så kommer de äldre generationerna skogsstudenter att uppmärksammas med en torsdagspub och sittning 19–20 maj. Den traditionella märgträffen inträffar den tredje november med efterföljande sittning för deltagande företag.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 20 februari 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Björken, vilken multikonstnär!

Krönika: In i det sista tänkte jag att det här får bli en krönika om det stundande EU-valet och skogens roll. Men sen åkte jag söderut och mötte vårens spirande grönska vilket för en stund upplöste politikens virrvarr ur sinnet. Särskilt närvarande var björken – i form av höga pollenhalter och alla små musöronen som kommit att klä, de tidigare nakna grenverken. Och jag kände att det skulle vara på sin plats för mig, som skogsvetarstudent i björkarnas stad, att tillägna Sveriges vanligaste och kanske alldagligaste (?) lövträd en krönika. För även om få anser att björken är kungen i djungeln, så är den ständigt aktuell och inte minst inom skogsbruket där den är på frammarsch.

 

Kommentera