Husqvarna ansluter sig till ett av världens största gemensamma batterisystem

Husqvarna går med i Power for All Alliance, ett batterisystem för 18 volts batterier. Det världsomspännande samarbetet gör det möjligt för konsumenter att använda samma batteri till alla batteridrivna redskap för hem och trädgård från flera varumärken.

De som ingår i Power for All Alliance är i dag, förutom Husqvarna; Gardena, Bosch, Flymo, Gloria, Steinel, Rapid, Wagner, Perfect Pro och Kübler Workwear. Foto: Power for All Alliance

Det var Bosch som initierade alliansen för två år sedan och det är även Bosch som producerar batterilösningen. I dag har över 25 miljoner batterier tillverkats och sålts globalt.

– Vårt mål är att hjälpa konsumenter att ta hand om sina trädgårdar på ett smart, bekvämt och hållbart sätt. Just därför går vi med i Power for All Alliance, då vi vet att många konsumenter vill ha ett starkt och pålitligt batteri som kan användas till flera verktyg och redskap som finns i deras hem och trädgård. En batterilösning, i stället för flera, är bättre både för miljön och för plånboken, säger Sofia Axelsson, affärsområdeschef Residential EPAC, Husqvarna Forest & Garden, i ett pressmeddelande.

Det gemensamma målet för Power for All Alliance är att erbjuda det största batterisystemet som passar till flera varumärken och som stöder det bredaste utbudet när det gäller trädgårds- och städutrustning, hushållsapparater, produkter för ytbeläggning, för fritid och camping för att nämna några. De som ingår i Power for All Alliance är i dag, förutom Husqvarna; Gardena (som också är ett varumärke inom Husqvarnakoncernen), Bosch, Flymo, Gloria, Steinel, Rapid, Wagner, Perfect Pro och Kübler Workwear.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 17 februari 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste