Stihl lanserar robotgräsklipparen iMOW

Med fokus på design, prestanda, användarvänlighet och flexibilitet så har Stihl nu fått fram sin robotgräsklippare iMOW. Röstmeddelanden, röststyrning, LED-belysning och möjlighet till klippning i upp till 60 procent lutning är några av maskinens speciella egenskaper. 

Användaren kan intuitivt styra sin iMOW både direkt på robogräsklipparen och via den nyutvecklade appen MY iMOW. Här kan man bland annat ställa in klipptider. Foto: Stihl

Nya iMOW lanseras under våren 2023 i två modeller, iMOW och iMOW EVO. De båda modellerna finns i tre varianter vardera, anpassade för gräsmattans storlek: 1 500 kvm, 3 000 kvm och 5 000 kvm.

”Samtliga maskiner i den nya generationen är utrustade med effektivt ladd- och klippsystem samt elektrisk klipphöjdsinställning. Modellerna anpassar sitt rörelsemönster och sin hastighet utefter miljön omkring dem, så som lutning, eventuella avgränsningar, smala passager och gräsets höjd”, skriver Stihl i ett pressmeddelande.

EVO-modellerna är utrustade med en LED-matris på toppkåpan, där animeringar berättar hur arbetet i trädgården går. Foto: Stihl

Företaget menar att tack vare en bred klippbredd och ett kraftfullt batteri blir robotens aktiva klipptid kortare.

– Vår nya generation iMOW har en smart laddningshantering. Det ger en snabb och effektiv laddning under aktiva klipptider, samt skonsam och långsam laddning utanför dessa tider, säger Johan Broström, Trainer på STIHL Norden.

Nya iMOW finns tillgänglig hos auktoriserade STIHL återförsäljare under våren 2023. Foto: Stihl

Kan styras via appen

Användaren kan intuitivt styra sin iMOW både direkt på robotgräsklipparen och via appen MY iMOW. Genom appen kan man ställa in klipptider som exempelvis veckoscheman och klipphöjd. Med hjälp av zonhanteringen i appen kan en viss del av gräsmattan nyttjas, medan en annan klipps.

– Funktionerna på nya iMOW anser jag är på en helt ny nivå, precis som designen. Fokus har legat på att utveckla en produkt, utrustad med teknik som hjälper och underlättar för användaren samtidigt som den är tilltalande utifrån ett designperspektiv, säger Mats Gustafsson, produktchef för STIHL Norden. 
 

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 17 februari 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste