Arvid Nordquist bygger ny anläggning i massivträ

RO-Gruppen och Sagax ska i samverkan uppföra ett nytt huvudkontor och kafferosteri i Järfälla, Stockholm, åt Arvid Nordquist. Projektet omfattar 16 000 m2, har ett genomgående hållbarhetsfokus med en stor andel massivträ och ska stå klart 2025.

Illustration: Arvid Nordquist

Det blir en unik byggnad, då den 24 meter höga rosthallen (där kaffet rostas) ställer speciella och tekniska krav. Sveriges främsta experter på träkonstruktioner har därför involverats och hjälpt till att skapa innovativa lösningar för att kunna bygga så pass stor del av byggnaderna i trä. Stommen till rosteri- och produktionsanläggning kommer bestå av 70 procent trä och kontorets stomme till 90 procent.

”Vår etablering innebär att 200 nya arbetsplatser kommer till Järfälla. Vi vill skapa en modern och attraktiv arbetsplats med trevlig arbetsmiljö. Därför är vår vision att bygga ett modernt, effektivt och resurssnålt kafferosteri som ger minimal miljöpåverkan med en trevlig arbetsmiljö för både rosteri- och kontorsanställda. Det kommer bli Sveriges första rosteri i trä och ett av få i världen, skriver Arvid Nordquist på sin hemsida.”

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 20 januari 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste