Södra höjer virkespriserna – stark efterfrågan består

Södra höjer priserna på gran- och talltimmer som köps in av medlemmarna. Timmerpriserna är nu på historiskt höga nivåer och speglar marknadens starka efterfrågan.

Foto: Björn Schubert

Från och med igår, den 19 januari höjer Södra timmerpriserna för tall och gran med 30 kronor per fastkubikmeter. Södra höjer priserna eftersom det fortsatt är stark efterfrågan på virkesmarknaden. Behovet av virke bedöms fortsättningsvis även vara högt under våren.

– Det är glädjande att efterfrågan på familjeskogsbrukets produkter är fortsatt hög, om än med en svagare prisbild på färdigvarumarknaden. Vi arbetar ständigt med att stärka lönsamheten på Södras medlemmars skogsgårdar och våra timmerpriser ligger nu på historiskt höga nivåer. Vi bedömer att den höga efterfrågan kommer att hålla i sig under våren och det är viktigt att hålla en hög takt i avverkningarna under vintern och våren för att möta denna, säger Peter Karlsson, affärsområdeschef för Södra Skog, i ett pressmeddelande.

Följande prisjusteringar gäller från och med 19 januari 2023:

·       Normaltimmer av gran och tall höjs med 30 kr/m³fub

·       Premien på lövbränsleved läggs in i grundpriset. Grundpriset blir 330 kr/m3fub för bok            och ek samt 300 kr/m3fub för bränsleved av övriga lövträdslag.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 20 januari 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste