Maskincity i Motala AB blir återförsäljare för finska Jarcrac

Jarcrac är en finsk skogsmaskinstillverkare som tillverkar mindre skördare, skotare och kombimaskiner. Nu har de kommit överens om att samarbeta med Maskincity i Motala AB, dit den första demomaskinen kommer levereras under våren 2023.

Jarcrac Evopro Eco är en renodlad skördare som har de långa och breda banden för extra bra bärighet året runt. Enligt Jarcrac är marktrycket för denna maskin 0,11 kg/cm². Foto: Jarcrac

”Det är ett nöje att meddela att Jarcrac och Maskincity har kommit överens om att samarbeta i Sverige. Maskincity kommer sälja, marknadsföra och erbjuda Jarcracs produkter i hela Sverige”, skriver Jarcrac på sin hemsida.

Samarbetet klargjordes i Motala för en vecka sedan. Foto: MaskinCity AB

Grundaren Jarcrac Jari Konttila tillverkade sin första maskin 1998 som en hobby och sedan dess har företaget utvecklats och börjat bygga flera maskiner varje år. Både Jarcrac och Maskincity är mycket positiva till samarbetet och tror starkt på att Jarcrac kommer slå sig in på den svenska marknaden för mindre skogsmaskiner.

Den första demomaskinen som kommer till Motala under våren blir en Jarcrac Magnapro Dual, en åttahjulsdriven kombimaskin. Foto: Jarcrac 

– Det är en hög efterfrågan på mindre skogsmaskiner runt om i landet, därför är detta avtal med Jarcrac helt rätt i tiden anser vi. Mycket av Jarcracs fokus vid utvecklingen av sina maskiner ligger på lågt marktryck, god komfort, enkelhet och pålitlighet, vilket är mycket av det som i dag efterfrågas. Att vi får in Jarcrac i vårt sortiment nu ser vi bara som positivt och utvecklande för vår verksamhet, säger Magnus Folkesson, VD på Maskincity.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 17 januari 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste