Hustillverkaren Obos varslar ytterligare 200 anställda

I november 2022 varslade Obos 70 anställda. Nu har beslut om att ytterligare 200 personer från fabrikerna i Myresjö och Vringstad kommer att varslas på grund av den kraftigt sjunkande efterfrågan på småhus, rapporterar SVT Nyheter.

– Det är med tungt hjärta jag lämnar det här beskedet, säger Joakim Henriksson till SVT Nyheter. Foto: Obos

– På kort sikt är vi tvungna att göra denna typ av anpassningar då vi, som hela branschen, har drabbats av kraftig nedgång i försäljningen sedan ett halvår tillbaka, säger Joakim Henriksson, vd för Obos Sverige till Vetlanda-Posten, i en intervju.

Det var redan i somras som Obos märkte av den sjunkande efterfrågan på småhus, sedan gick det snabbt neråt. Under Q4 var ordrarna i stort sett obefintliga. Efter sommaren 2023 menar Joakim Henriksson att produktionen kommer att ha minskat till 700 hus per år jämfört med 1 400 som det varit tidigare.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 17 januari 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste

Klimathoppet fälldes av granskningsnämnden, men av fel anledning

LEDARE Det finns en tilltagande vilja i miljörörelsen att jämställa koldioxid och metan från till exempel bioenergi, djur och mat med koldioxid och metan från utvinning och förbränning av fossila bränslen. Det är så dumt att man lätt kan bli stum av förundran och har svårt att ta det på allvar. Även i public service dyker sådana uttalanden upp ibland. Det är ytterst viktigt att vi inte låter de normaliseras.

Kommentera