Moelven lägger ner en av tre produktionslinjer i Norge

För en vecka sedan gick Moelven Byggmodul AS ut med den tråkiga nyheten om att produktionslinjen i norska Hjellum kommer att läggas ner. Bakgrunden till beslutet är ökande kostnader i alla led och en lägre efterfrågan på byggmoduler.

Avvecklingen av verksamheten på Hjellum medför inga direkta konsekvenser för kunderna, menar Frode Henning Killi. Foto: Moelven Byggmodul AS

– Detta är en trist dag för alla i Moelven Byggmodul, men extra tungt för våra medarbetare som inte längre har möjligheten att få jobba kvar. Vi har haft uppsägningar på Hjellum sedan mitten av augusti för att vi inte fått in tillräckligt med ordrar för att göra det möjligt att starta upp hela produktionslinjen på Hjellum, säger vd Frode Henning Killi på Moelven Byggmodul, i ett pressmeddelande.

Ett 50-tal anställda kommer att beröras av nedläggningen av produktionslinjen. Dessa kommer att få hjälp av Moelven i samarbete med NAV (Norges arbetsförmedling).

– Vi lyckades hitta vikariat till ett 30-tal av de 80 som varslades om permitteringar på sensommaren förra året. Nu ska vi göra vad vi kan för att söka möjligheter till fortsatt arbete i Moelvenkoncernen, eller utanför i samarbete med NAV, säger Killi.

Krävande marknad

Han berättar att anledningen till permitteringarna är den krävande marknaden, där ökade kostnader i alla led har orsakat en kraftig broms i bostadssegmentet.

– Utifrån marknadsläget, och med den potential vi har på våra två befintliga produktionslinjer vid Moelven Byggmoduls fabriker, borde vi fortsatt kunna hantera våra kunders behov, säger Killi.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 12 januari 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste