Skogsmaskinsband återvinns bäst via initiativet ”Retrack”

Det är Olofsfors AB som presenterar sitt initiativ ”Retrack”. Retrack vänder sig mot skogsmaskinsägare som funderat på att byta skogsmaskinsband och på samma gång återvinna sina gamla band på ett mycket bra sätt.

För varje skogsbandspar som återvinns och registreras, planterar Olofsfors och Stena Recycling 40 träd tillsammans med organisationen Vi-skogen, i syfte att bidra till ett bättre klimat och minskad fattigdom. Foto: Olofsfors AB

– Har du ett gammalt boggiband eller hjulband liggandes hemma på gården, åk in med det till din närmaste Stena Recycling återvinningscentral i stället, så hjälper du oss på den blå vägen mot en grönare värld, säger Urban Hadarsson, vd på Olofsfors AB, i ett pressmeddelande.

Om man registrerar sitt återvunna band på Olofsfors hemsida, så erhåller man en voucher laddat med ett broddkit från Olofsfors till ett värde av ca 3500 kronor, samt en subventionerad rabatt på 1000 kronor som Stena Recycling AB finansierar. Detta vid köp av ett nytt skogsbandspar.

100% återvunnet stål

– Vi har redan en produkt som består av återvunnet stål, och att nu kunna formalisera återvinningen och säkerställa att våra produkter fortsätter att bidra till miljöförbättringen även efter att produkterna nått sitt ”end of life” känns fantastiskt. Hjälper man till att verkställa detta vill vi premiera det lite extra som tack för hjälpen.

 

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 12 januari 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste