Status: 2023 års licensjakt på varg

Svensk jakt rapporterar löpande från licensjakten på varg i de totalt 12 reviren. Man kan genom rapporteringen se att totalt 51 vargar hittills fällts av de 75 tilldelade.

 

Jakten på varg i de tolv områdena kommer att fortgå tills att man antingen skjutit klart eller som längst till 15 februari. Foto: Björn Schubert 

Vargjakten inleddes 2 januari och har sedan dess varit framgångsrik, sett till den tilldelning som länsstyrelsen gjort. Under jaktens inledande nio dagar har 51 vargar fällts, men inte helt ostört. Djurrättsaktivister har funnits på plats och stört jägarna i sitt arbete, vilket gjort att polis behövt vara på plats och lugna ner situationen och se till att jakten kan fortgå som planerat.

Av de tolv reviren som det jagas i är fem av dem färdigskjutna eftersom de har skjutit de vargar som de blivit tilldelade. I två andra revir har jakten avlysts av Länsstyrelsen innan avskjutningen varit färdig av olika anledningar. En av anledningarna ska vara att man inte kunnat hitta spår under jaktens inledande nio dagar och därför antagit att vargarna flyttat från reviret.

Lista över totalen just nu:

Källa: Svensk Jakt

 

 

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

 

Artikeln publicerades tisdag den 10 januari 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste