Tre nya batteridrivna motorsågar från Stihl

Stihl kommer lansera tre nya motorsågar inom batterisegmentet. Motorsågarna MSA 160 C-B, MSA 200 C-B och MSA 220 C-B kommer med flera funktioner som enligt Stihl ska effektivisera motorsågsarbetet.

Motorsågarna lanseras i februari 2023 hos STIHL återförsäljare. Foto: Stihl

Gemensamt för de nya batterimotorsågarna är gasspärr på ovansidan av det bakre handtaget, vilket underlättar vid kvistning. Ytterligare detaljer som underlättar för användaren är oljetanken med transparent fönster, den verktygslösa kedjespänningen samt siktlinjen på motorkåpan. Motorsågarna är enligt Stihl enkla att använda för arbete i trädgård, skog samt grönytor, och är anpassade för arbete i alla väder.

– De nya motorsågarna är ett bevis på hur vårt produktsortiment utvecklas med branschens behov, och i linje med den naturliga övergången till batteridrivna produkter, säger Mats Gustafsson, produktchef för STIHL Norden, i ett pressmeddelande.

För maximal prestanda och drifttid rekommenderas batteriet AP 300 S. Foto: Stihl

Stihl MSA 220 C-B är den mest kraftfulla sågen av de tre nya modellerna. Denna såg kommer med det nya L04 svärdet med PS3 PRO kedjan som enligt Stihl ger sågen en förbättrad skärprestanda och bättre energieffektivitet. Tack vare PS3 PRO kedjan menar Stihl att motorsågsföraren kan köra längre på en laddning.

– Det nya svärdet och kedjan som blir standard på MSA 220 C-B skär upp till 20 procent snabbare jämfört med skärutrustningen på tidigare modeller, säger Mats.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 19 december 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste