Årets unga skogsentreprenör 2022

Karl-Oskar Isaksson driver Isakssons Terrängtransport i Överkalix och har utsetts till årets unga skogsentreprenör 2022 av Gröna arbetsgivare. Att rekrytera duktig personal, hålla nere utgifter och vara noggrann med investeringar är några av anledningarna till företagets framgång.

Gröna arbetsgivare delade ut priset på 50 000 kronor i Sigtuna under lördagen. Foto: Gröna arbetsgivare

– Det är väldigt roligt att det vi gör uppmärksammas! Man lägger ner så mycket tid och möda och försöker vara en god ambassadör i alla lägen för skogsbranschen, och det här är väl en bekräftelse på att man gör något rätt, säger Karl-Oskar.

Företaget arbetar med skogsavverkning och markberedning och har varit en stabil leverantör med nöjda kunder under lång tid. Ett modernt ledarskap är också en del av framgången, och innefattar enligt Karl-Oskar både att ha tillit till personalen och våga delegera, men även att vara tydlig mot kunderna med att man själv sätter priset på företagets tjänster.

– Det känns bra att Gröna arbetsgivare kan lyfta fram och premiera unga duktiga entreprenörer. Det är viktigt för branschen att vi kan visa en tillväxt även på ledare och Karl-Oskar är en värdig vinnare, säger Gröna arbetsgivares vd Lena-Liisa Tengblad, i ett pressmeddelande.

Karl-Oskars råd till andra unga skogsentreprenörer är att distansera sig till företaget och se det som en ekonomisk verksamhet.

– Går man in för personligt i ett företag så tar man inte riktigt rationella beslut i alla lägen. Att nätverka med andra entreprenörer och folk i branschen för att diskutera det man håller på med och höra hur andra jobbar är också väldigt utvecklande för ens egen verksamhet, säger Karl-Oskar.

Juryns motivering

Karl-Oskar Isaksson driver sitt företag med såväl hög produktivitet som hög leveranskvalitet, vilket resulterat i stor kundnöjdhet. Detta tillsammans med ett fokus på företagande, ledarskap och arbetsmiljöfrågor gör att juryn valt att utse Karl-Oskar till årets unga skogsentreprenör. Karl-Oskar Isaksson är ett föredöme för nuvarande och kommande skogsentreprenörer.

Om priset

Priset Årets unga skogsentreprenör delas ut till en ung och framstående entreprenör inom skogsbruk. Utmärkelsen har en viktig roll för branschen av flera skäl – dels som inspirationskälla för att utveckla befintliga och nystartade företag, dels för att sprida en positiv bild av skogsbruket som kan öka kännedomen och attraktionskraften. Priset har delats ut sedan 2008 och är på 50 000 kronor.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 15 november 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste