Olofsfors AB har nått sitt insamlingsmål till cancerforskning

Rekordmånga har varit med och bidragit i årets insamling till förmån för Bröstcancerförbundet.
233 000 kronor var målet för årets insamling. Ett udda belopp kan tyckas, men summan gör nu att Olofsfors AB, privatpersoner och företag runt om i Sverige tillsammans samlat ihop strax över 1,6 miljoner kronor till cancerforskning, sedan starten 2010.

– Under 10 år, mellan 2010 och 2020 hade företag inom skogsbranschen via vår insamling bidragit med närmare 1 miljon kronor. Sedan 2020 när vi ändrade förutsättningarna så fler kunde bidra, har beloppet ökat snabbt, säger Kjell-Erik Åström. Foto: Olofsfors

– Jag är riktigt nöjd. Vi hade ett mål på 233 000 kr för i år och vi har till dagens datum uppnått 234 740 kr. Årets summa gör att vi når 1,6 miljoner kr sedan 2010, men det är också nytt rekord för ett enskilt år, säger Kjell-Erik Åström, sälj och marknadschef på Olofsfors AB, i ett pressmeddelande.

2010 när Olofsfors startade sin insamling, auktionerade företaget ut ett par rosa skogsmaskinsband till förmån för cancerforskning. Det högsta budet fick banden, och det var också den summan som skänktes till cancerforskning. Då kunde bara ett företag bidra. Nu kan alla vara med och bidra, och samtidigt ha chansen att bli vinnaren av de rosa skogsmaskinsbanden.

För att delta i utlottningen av skogsmaskinsbanden ska företaget eller privatpersonen skänkt en gåva om 5 000 kronor eller mer till Bröstcancerförbundet.

– Tack alla ni som bidragit till insamlingen och engagerat er i Olofsfors Rosa Band. Vi är Sveriges enda intresseorganisation som alltid och enbart fokuserar på bröstcancer. För att nå vår vision att ingen ska drabbas av bröstcancer finansierar vi forskning, sprider kunskap kring prevention och driver opinionsbildning i bröstcancerfrågor. Med Olofsfors fina bidrag kan vi fortsätta ligga i framkant och finansiera livsviktig forskning, säger Marit Jenset, generalsekreterare, Bröstcancerförbundet.

 

Artikeln publicerades måndag den 14 november 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste