Sverige sexa i Timbersports lag-VM

Timbersports VM anordnades för första gången i Sverige och tävlingen hölls i Partille Arena i Göteborg. Efter förlust mot vad som senare kom att bli världsmästarnationen, Australien, slutade Sverige på en sjätteplats av totalt 20 nationer.

– Det gällde bara att ligga på Australien hela vägen in i slutet och göra vårt allra bästa. Vi gjorde ändå vår bästa tid i hela tävlingen. Det räckte inte hela vägen, men vi gjorde ett bra heat, säger Pontus Skye, en av Sveriges atleter.

I Partille Arena samlades under fredagskvällen förra veckan 2 500 åskådare och runt 100 atleter för att uppleva avgörandet av lag-VM. Världsmästerskapen markerar Timbersports säsongens internationella höjdpunkt, och tävlingen gjorde dessutom comeback sedan 2019. Lagtävlingen startade med ett tidskval, vilket avgör vilka lag som ställs mot varandra i första rundan. Här fick Sverige det tuffare än förväntat, vilket gjorde att de i tävlingens första heat fick möta Tyskland. Trots motgångar med trasiga yxskaft i sista grenen, Standing Block Chop, lyckades Sverige ta hem heatet, skriver Timbersports i ett pressmeddelande.

I kvartsfinalen väntade för Sverige den favorittippade nationen Australien som tyvärr gick segrande ur den duellen.

– Vi slutar på en sjätteplats totalt och i efterhand får vi absolut vara nöjda med det. Vi hade lite högre mål än så, men det är mycket som ska stämma för att få de bästa tiderna. Vi kämpar vidare och är fullt inställda på att ta den där pallplatsen nästa gång, säger Calle Svadling, en av Sveriges tävlande i lag-VM. 

Dagen efter lag-VM hölls inviduella Timbersports VM där Emil Hansson 21 från Mora representerade Sverige. Som yngst av alla tävlande atleter blev det svårt att hålla tempo med de rutinerade killarna som var med. Det blev tillsut den 45-åriga Australiensaren Brad De Losa som tog hem guldet för andra gången i sin karriär. Foto: Timbersports

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 01 november 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste