Missa inte Timbersports VM i Göteborg

Med bara veckor kvar till VM i extremsporten Timbersports i Partille Arena, står det svenska landslaget redo att utmana världseliten. Proffsatleterna Ferry Svan, Emil Hansson, Pontus Skye och Calle Svadling har en intensiv tävlingsperiod bakom sig och ser Sveriges chanser för medaljer som stora.

Ferry Svan och det svenska landslaget är redo att utmana världseliten i Timbersports VM. Foto: Stihl Timbersports

Under fredagen, 28 oktober, går lag-VM av stapeln. Förra gången VM arrangerades slutade Sverige på en sjundeplats. I år har landslaget fina prestationer bakom sig, och siktet är inställt på medaljer.

– Det kan bli ett väldigt bra VM för Sverige i år. Vi har ett bra lag och är väldigt laddade. Det handlar egentligen bara om att finslipa de sista detaljerna inför tävlingen, säger Ferry Svan, i ett pressmeddelande.

Under lördagen, 29 oktober, går den individuella tävlingen i VM av stapeln. Världens tolv främsta Timbersports atleter kämpar om titeln som världsmästare, där grenarna Springboard och Hot Saw tillkommer. En av de tolv är unge 21 åriga Emil Hansson, från Mora.

– Att få representera Sverige i den individuella tävlingen är väldigt stort för mig. Det är bara att kliva in och njuta, ta en gren i taget och fokusera på att göra bra insatser i varje heat. Pressen ligger egentligen på de andra, lite mer rutinerade atleterna. Jag är yngst och har allt att vinna, säger Emil Hansson.

– Både den individuella formen och lagets form känns bra och på stadigt uppåtgående. Det ska bli riktigt kul att se vad vi kan åstadkomma på VM. säger Pontus Skye, 30, Leksand. Foto Stihl Timbersports

Tävlingstider:

Lag-VM, fredag 28 oktober: Tävlingen startar 19:00 i Partile Arena i Göteborg, inträde från 17:00.

Individuella VM, lördag 29 oktober: Tävlingen startar 19:00, inträde från 17:00.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 13 oktober 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste

Bygge av bostäder på skogsmark – vad gäller?

 Juristen har ordet: Enligt SCB:s befolkningsprognos kommer den svenska befolkningen att öka med mellan 40 000 och 50 000 personer per år under de kommande åren. För att lösa den bostadsbrist som råder och som ser ut att hålla i sig finns ett stort intresse av att exploatera tillgänglig mark däribland hela eller delar av skogsbruksfastigheter. Sett till dess betydelse för landets ekonomi och sysselsättning är skogsnäringen en av landets mest betydelsefulla näringar. Det finns därför ett statligt intresse av att slå vakt om skogsbrukets produktionsområden. Ett intresse som ges uttryck i 3 kap. 4 § miljöbalken (MB).

 

Kommentera