Subventionerar energipriser 2,2 biljoner kronor

Sverige blir allt mer ensamt om att inte hjälpa privatpersoner och företag med de skenande energikostnaderna. 

- Priserna måste ner, för det måste regeringen göra allt, sa Tysklands förbundskansler Olaf Scholz på en videokonferens idag torsdag. 
 

Gaseldat elkraftverk. Foto: Matee Nuserm, Mostphotos.

Idag presenterar tyska regeringen nästa hjälppaket. Konsumenter och företag ska skyddas mot skenande energikostnader med upp till 2 biljoner kronor, som tas från pandemi-fond Wirtschafts- und Stabilisierungsfond (företags- och stabiliseringsfonden).

Tyska staten ska garantera ett pristak för en viss mängd gas. Går priset över den nivån så tar staten kostnaden. 
 

Stefan Ljungdahl
Stefan Ljungdahl
Tel: 019-16 61 34
E-post: stefan@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 29 september 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste

Bygge av bostäder på skogsmark – vad gäller?

 Juristen har ordet: Enligt SCB:s befolkningsprognos kommer den svenska befolkningen att öka med mellan 40 000 och 50 000 personer per år under de kommande åren. För att lösa den bostadsbrist som råder och som ser ut att hålla i sig finns ett stort intresse av att exploatera tillgänglig mark däribland hela eller delar av skogsbruksfastigheter. Sett till dess betydelse för landets ekonomi och sysselsättning är skogsnäringen en av landets mest betydelsefulla näringar. Det finns därför ett statligt intresse av att slå vakt om skogsbrukets produktionsområden. Ett intresse som ges uttryck i 3 kap. 4 § miljöbalken (MB).

 

Kommentera