En demomaskin från JCB stulen och återfunnen

Agro Maskiner i Skåne hade under början av veckan en JCB teleskoplastare ute hos en kund på demokörning. Dagen efter att kunden tagit emot maskinen fick Ingvar Persson, försäljningsansvarig på Agro Maskiner Billesholm ett samtal om att maskinen var borta.

Ingvar Persson, försäljningsansvarig på Agro Maskiner Billesholm är mycket glad över att maskinen för ovanlighetens skull kommit till rätta. Foto: Agro Maskiner 

– Efter jag fick beskedet om att maskinen var stulen anmälde jag till polisen. Därefter använde jag mig mig av JCB:s spårningssystem LiveLink, som visade mig till ett skogsområde 25 kilometer från kundens gård. Väl på plats fanns ingen maskin och jag valde då att ta kontakt med vår verkstad som kunde spåra den mer specifikt och se exakt när maskinen är i rörelse och var den är, säger Ingvar Persson.

Det skulle dröja ända till klockan åtta samma dag innan Ingvar fick en notis om att maskinen nu var i rörelse igen. Ingvar och hans fru hoppade in i bilen och mötte upp polis längs vägen som följde efter tills Ingvar signalerade att de borde vara framme nu.

– Väl på plats var polisen först och där stod maskinen med motorn i gång och dörren öppen utan förare. Föraren hade tyvärr flytt innan vi och polisen kom dit. Eftersöket med hund gick till en början bra men tyvärr tappade hunden spåret och föraren går troligtvis fortsatt fri. Nu är maskinen beslagtagen av polis för en teknisk undersökning men vi är mycket glada att maskinen är återfunnen och i fint skick, avslutar Ingvar.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 28 september 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Bygge av bostäder på skogsmark – vad gäller?

 Juristen har ordet: Enligt SCB:s befolkningsprognos kommer den svenska befolkningen att öka med mellan 40 000 och 50 000 personer per år under de kommande åren. För att lösa den bostadsbrist som råder och som ser ut att hålla i sig finns ett stort intresse av att exploatera tillgänglig mark däribland hela eller delar av skogsbruksfastigheter. Sett till dess betydelse för landets ekonomi och sysselsättning är skogsnäringen en av landets mest betydelsefulla näringar. Det finns därför ett statligt intresse av att slå vakt om skogsbrukets produktionsområden. Ett intresse som ges uttryck i 3 kap. 4 § miljöbalken (MB).

 

Kommentera