Husqvarna lanserar två nya motorsågar i 40cc-klassen

Husqvarna utökar sitt sortiment för arborister och trädvårdspersonal med två nya bensindrivna motorsågar i 40cc-klassen. 540 XP Mark III är sågen med ett bakre handtag för arbete från skylift eller markarbete. T540 XP Mark III är sågen med topphandtag för smidigare manövrering på bland annat hög höjd.

T540 XP Mark III och 540 XP Mark III säljs till ett rekommenderat cirka pris på 9 390 respektive 9 590 kronor. Försäljningen startar under första kvartalet 2023. Foto: Husqvarna

­– Dessa två sågar utökar vårt utbud för trädproffs som vill kunna välja mellan topphandtag och sågar med bakre handtag med bensin som kraftkälla. Versionen med bakre handtag är också ett utmärkt alternativ för skogsägaren som prioriterar låg vikt och smidighet med hög prestanda och där batteri än så länge inte är den optimala lösningen, säger Lasse Strandell, produktspecialist på Husqvarna, i ett pressmeddelande.

Båda modellerna har det så kallade AutoTune 3.0 systemet som ger en optimal motorprestanda genom automatisk inställning av förgasaren och en förenklad startteknik, Smart Start, som gör motorn lättare att starta än tidigare versioner. Motorsågarna är därför pålitligare än tidigare och startar enligt Husqvarna oavsett arbets- eller väderförhållanden i parken eller skogen.

T540 XP Mark III. Foto: Husqvarna

Husqvarna menar att båda sågarna är ergonomiskt utformade och enkla att manövrera. Det underlättar arbetet uppe i träden. De är utrustade med Air Injection som effektivt renar insugsluften och gör att luftfiltret inte behöver bytas lika ofta. Det gör det möjligt för användaren att göra mer arbete på kortare tid. T540 XP Mark III och 540 XP Mark III är utrustade med LowVib, effektiva vibrationsdämpare som absorberar vibrationer och skyddar användarens armar och händer.

540 XP Mark III. Foto: Husqvarna

Fakta om Husqvarna T540 XP Mark III and 540 XP Mark III

  • Cylindervolym: 39 cm³
  • Vikt utan skärutrustning: 3,8 / 4,1 kg
  • Effekt: 1,9 kW
  • Vikt/effekt förhållande: 0,5 / 0,46 kW/kg
  • Typ av kedja: SP21G (T540 XP Mark III), S93G (540 XP Mark III)
  • Start: Simple start technology med Smart Start för snabb, enkel och pålitlig start
  • Tjänster inbyggt: Bluetooth
  • Tjänster tillval: Husqvarna Fleet Services 

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 23 september 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste