Skogsägare välkomnas till Skogsstyrelsens ädellövskogsdag

Nu på lördag 24/9–22 är det dags för sjätte upplagan av Skogsstyrelsens ädellövskogsdag. Innehållet för dagen vänder sig till alla skogsintresserade och särskild inbjudan har skickats ut till en stor mängd skogsägare i Skåne och Blekinge. 

Utmed en cirka 1,7 km lång slinga i skogen finns ett tiotal olika stationer med information om allt från skötsel av bok och aktiv naturvård till klimatanpassning och återvätning av dikade torvmarker. Foto: Skogsstyrelsen 

–  Skogsägare och andra skogsintresserade är välkomna till en dag där de kan lära sig mer om skog och skogsbruk. Genom att hålla sig uppdaterade med de senaste rönen kan de fatta medvetna beslut och forma sin skog för framtiden, säger Henrik Andersson, distriktschef Skogsstyrelsen Skånes distrikt, i ett pressmeddelande.

Ädellövskogsdagen arrangeras på Skogsstyrelsens kursgård Ullstorp, utanför Höör. Mellan klockan 10–14 är det drop-in för alla intresserade.  Det är gratis att besöka och någon anmälan behövs inte.  Dessutom medverkar Ekfrämjandet och Hvilan utbildning samt Höörs scoutkår som grillar korv till försäljning.  

– Inom skogen finns det så otroligt många aspekter att studera, så även om vi arrangerat ädellövskogsdagen flera gånger tidigare är det inte svårt att hitta nya platser för besökarna att titta på och nya infallsvinklar att diskutera, säger Jens Nygren, skogskonsulent Skogsstyrelsen Skånes distrikt.

Skogsaktuellts kalender

Håll utkik i Skogsaktuellts kalender för flera liknande och kommande event!

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 23 september 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste