Annie Lööf avgår som partiledare

Centerpartiledaren meddelade under torsdagseftermiddagen sin avgång. Med en blandad känsla av besvikelse och lättnad.

Efter 11 år som partiledare för Centerpartiet meddelade Annie Lööf idag, den 15 september, att hon avgår som partiledare. Foto: Centerpartiet

– Jag kommer att avgå som Centerpartiets partiledare. Den resa som för mig började den 23 september 2011, för elva år sedan alltså, kommer snart att ta slut. Valberedningen har fått ta del av mitt beslut och fram tills att ny partiledare finns på plats, kommer jag att verka som Centerpartiets ledare fullt ut, sade Annie Lööf under en pressträff.

Enligt Annie Lööf har beslutet varit svårt att ta men ändå det som varit det rätta. Enligt henne själv har hon påverkats av händelsen i samband med Almedalsveckan i Visby, där en kvinna mördades och där Annie själv ska ha varit en måltavla.

– Jag vill också ta upp ytterligare en dimension. Och det handlar om den känslan som jag vaknade upp med efter valnatten. Det var såklart en känsla av besvikelse över ett dåligt valresultat. Men det fanns också en lättnat över att inte kommit till skada. En tacksamhet över att senare på dagen kunnat hämta min äldsta dotter på fritids.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 15 september 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste