Sveaskogs ekoparker i norr ska synliggöras genom vandring

Under sommaren och hösten blir det äventyr i Sveaskogs 17 ekoparker i Västerbotten och Norrbotten. Med hjälp av 34 personer/team vill Sveaskog synliggöra övre Norrlands stora skogar.

Skidskytten och OS-guldmedaljören Björn Ferry och armbrytarmästaren Heidi Andersson var först ut i Äventyr Ekopark när de i midsommarhelgen korsade Ekopark Jovan. Foto: Sveaskog

Intresset för att delta har varit enormt och bland de utvalda äventyrarna återfinns nybörjare, olympiamästare, kompisgäng, småbarnsfamiljer, kompositörer, unga idrottstalanger, proffsäventyrare med flera.  

Under sommaren och hösten kommer äventyren att genomföras när deltagarna ska ta sig från punkt a till b i en utvald Ekopark. Deltagarna har förutbestämt en rutt själva eller med hjälp av Sveaskogs lokala medarbetare. Äventyren kan vara till fots, på vatten eller på cykel eller genom en kombination av dessa.  Under äventyren kommer deltagarna få i uppdrag att dokumentera sina upplevelser, erfarenheter och tankar i text, bild och video.    

Först ut på äventyr i en Ekopark var Skidskytten och OS-guldmedaljören Björn Ferry och armbrytarmästaren Heidi Andersson som under midsommarhelgen korsade Ekopark Jovan och bland annat dokumenterade häckande tretåig hackspett och fina så kallade brandljud.  

Andra anmälda deltagare är exempelvis en musiklärare och operasångare från Lycksele som ska korsa Ekopark Käringberget tillsammans med sina kompisar, en familj som med en 1,5-åring ska korsa Karhuvaara utanför Gällivare och ett kvinnligt kompisgäng från Övertorneå ska ta sig an Rautiorova.  

– Som ni ser är det en fantastisk bredd bland de anmälda, vilket är väldigt kul. Det är lätt att den här typen av arrangemang bara drar till sig en viss typ av karaktärer, men det känns bra att vi har lyckats få till den här bredden. Den gemensamma nämnaren är intresset för skog och natur, säger Tobias Thomson, kommunikationsansvarig för Sveaskog i Västerbotten och Norrbotten, i ett pressmeddelande. 

Sveaskog kombinerar naturvård och skogsbruk i deras 37 ekoparker över hela landet från gränsområdet mellan Skåne och Blekinge upp till nordligaste Norrbotten. Deras mest kända Ekoparker Omberg och Böda breder ut sig på 20 000 hektar vardera.

Känner man sig manad för en utmaning så ska man kontakta:

Tobias Thomson, Kommunikationsansvarig, Sveaskog Västerbotten & Norrbotten

070-636 29 31 eller tobias.thomson@sveaskog.se

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 04 juli 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste