Ny säljorganisation för Vimek i Norge

Det var knappt ett år sedan som Vimek först annonserade nyheten kring sin nya skotare Vimek 870.1 Next Generation. Skogsmaskinen har nu på allvar visats upp för världen i samband med Elmia Wood i början av juni så har det verkligen tagit fart för Vimek.

Vimek har återförsäljare runt om i Sverige samt i ett flertal andra länder runt om i världen och nu även i Norge. Foto: Vimek

Skogteknikk från Norge som delägs av den landstecknade lantbrukskedjan Akershus Traktor blir nu återförsäljare och servicelämnare för Vimeks skogsmaskiner. Vimeks befintliga produkter som nu kompletterats med 7-tons skotaren Vimek Next generation 870.1 NG gör att Skogteknikk tror på Vimek i Norge.

– Vi upplever ett ökande fokus på skonsammare drift samt mer slutna skördar. I samband med detta vill vi ta steget in på marknaden för de mindre maskinerna i klassen 3-7 ton. Vi levererar ett antal lagerskördare varje år i form av Rottne H-8. När Vimek lanserade sin 870 såg både vi och våra kunder att detta kunde bli ett extremt fint par för gallring. Tron på att denna marknad börjar mogna i Norge är stor. Med hjälp av vårt moderbolags rikstäckande servicekedja med 20 filialer siktar vi på att bli marknadsledande i denna maskinklass, säger Ole Thomas Fladby, vd på Skogteknikk, i ett pressmeddelande.

Det ökade intresset och försäljningen har lett till att Vimek nu behöver växa, företaget behöver anställa fler montörer för att växla upp produktionen.

– Skotaren har utvecklats under en längre tid och det känns fantastiskt att vi fått visa upp maskinen på riktigt och framför allt för den mer internationella marknaden. Avtalet med Skogteknikk är verkligen ett steg i rätt riktning då vi ser Norge som en ytterst relevant och viktig marknad. Nu och framåt kommer stort fokus ligga på att öka kapaciteten i produktionen, där ett givet nästa steg blir att rekrytera duktiga montörer, säger Johannes Nilsson, vd på Vimek.

 

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 28 juni 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste